czwartek, 19 marca 2015

Sałatka do obiadu z rzeżuchą





 Kolejna odsłona sałatki w 3 minuty do obiadu, albo po prostu do pochrupania.
Idzie wiosna, więc śmietanę trzeba zamienić na jogurt naturalny, żeby jakoś w bikini się zmieścić latem... Albo mieć pretekst do kupienia nowej sukienki ;)



 Składniki:

1-2 pomidory
garść rukoli
garść sałaty lodowej
garść roszponki
garść kiełków rzeżuchy
czerwona cebula
2-3 łyżki jogurtu naturalnego
sól, pieprz
bazylia

 
  


Przygotowanie:

Sałatę myjemy i osuszamy. Wkładamy do miski i dodajemy świeżą rzeżuchę. Pomidor kroimy w ósemki i dodajemy do sałat.
Obieramy cebulę i kroimy w piórka. Delikatnie ją solimy i wrzucamy do sałatki. 
Mieszamy z jogurtem naturalnym i doprawiamy solą, pieprzem oraz bazylią według upodobań smakowych.



2 komentarze: