poniedziałek, 7 września 2015

Surówka z marchewki i jabłka



Najszybsza! Najsmaczniejsza! Najszybciej znikająca!
Pyszna jako przekąska, do obiadu, na drugie śniadanie, kolację...
Uwielbiam, ponieważ marchewka w połączeniu z kwaśnym jabłkiem powoduje, że moje kubki smakowe czują się spełnione :) 
Wystarczy mieć w domu 3, no może 4 składniki i pyszna surówka jest gotowa.




Składniki:

4-5 średnich marchewek
1 duże lub 2 mniejsze kwaśne jabłka ( u mnie antonówki)
2-3 łyżki jogurtu naturalnego
cukier do smaku

 


Przygotowanie:

 Marchew obieramy i myjemy. Ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jabłko obieramy ze skórki i postępujemy w ten sam sposób jak z marchewką. Mieszamy, dodając jogurt i cukier do smaku.
Można podawać do obiadu lub schrupać bez innych dodatków.


Smacznego :) 

 

2 komentarze:

  1. Klasyka która wiecznie jest na czasie :) Uwielbiam tę surówkę :)

    Pozdrawiamy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Samo zdrowie taka suróweczka :-)

    OdpowiedzUsuń