wtorek, 22 września 2015

Buraczki na ciepło do obiadu


 Kotletów mielonych nie wyobrażam sobie bez jednej z dwóch rzeczy - buraczków podawanych na ciepło lub bez mizerii.
Z racji chłodniejszych dni buraczki wydaja się opcja zdecydowanie bardziej rozgrzewająca nasze podniebienia.
Lubicie?


Składniki:

1 kg buraczków
szczypta cukru
szczypta kwasku cytrynowego
sól, pieprz
łyżka masła



Przygotowanie:

Buraczki obieramy, myjemy i kroimy na ćwiartki. Gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Blendujemy, dodajemy szczyptę kwasku, aby kolor zachowały. Doprawiamy do smaku. Wstawiamy na mały ogień i łączymy z masłem cały czas mieszając.
Podajemy jako dodatek do obiadu.

Smacznego :) 

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz