środa, 2 września 2015

Sałatka z rukolą i mozzarellą z miodowym vinegre



Kolejna odsłona sałatki z sosem vinegret na bazie miodu ( przepis TUTAJ ).
Tym razem łączymy smaki rukoli, pomidora, mozzarelli i ziaren.
Sycąca, zaskakująca smakiem i idealna na drugie śniadanie.
Spróbujcie sami :) 


Składniki:

3 łyżki oliwy
3 łyżki soku z cytryny
1,5 łyżki miodu
3 ząbki czosnku
sól, pieprz
  

kulka mozzarelli
2 garści rukoli
pomior
2 rzodkiewki
pęczek szczypiorku
po łyżeczce ziaren słonecznika i dyni 


 


Przygotowanie:

Oliwę, sok z cytryny i miód łączymy i dokładnie mieszamy. 
Obieramy czosnek i wyciskamy go praską do miseczki z sosem i ponownie mieszamy.
Doprawiamy solą i pieprzem.

 Rukolę myjemy i wrzucamy do miseczki. Pomidory kroimy w ćwiartki, a rzodkiewkę w pół plastry. Szczypiorek myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Lekko solimy i dodajemy do warzyw. Mozzarellę odsączamy z zalewy i kroimy w plastry, dodajemy do sałatki i posypujemy ziarnami.
Całość polewamy domowym vinegretem.


Pycha :)
 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz