Nadchodzą chłodne dni jesienne, a co za tym idzie również i apetyt wzrasta na bardziej sycące, pożywne dania.
Makaron z pysznymi dodatkami, może być świetnym pretekstem do spędzenia wieczoru w miłym towarzystwie znajomych :)
Spróbujcie :)
Składniki:
Makaron tagliatelle
250 g szpinaku baby
200 g krewetek koktajlowych
2 ząbki czosnku
łyżka soku z cytryny
4 łyżki śmietany 18%
sól, pieprz
oliwa
Przygotowanie:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy go i polewamy zimną wodą, aby sie nie sklejał.
Krewetki oczyszczamy, myjemy i osuszamy.
Czosnek obieramy i siekamy drobno. Na rozgrzaną patelnię z oliwa wykładamy czosnek i krewetki. Delikatnie je podsmażamy z każdej strony. Dodajemy umyty i osuszony szpinak. Dusimy ok 2-3 minuty i łączymy ze śmietaną. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, sola i pieprzem.
Podajemy z makaronem.
Smacznego :)
Ale zachęcająco wygląda :-)
OdpowiedzUsuń