Małe i mocno orzechowe babeczki będą idealnym dodatkiem na świątecznym stole :)
Zrobisz je wykorzystując łyżkę i przejrzałe owoce.
Spróbujcie :)
Składniki ( 12 sztuk):
2 dojrzałe banany
1 jajko
0,5 szklanki oleju
1 szklanka mleka
1/3 szklanki cukru
2 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 szklanki posiekanych orzechów (u mnie orzechy ziemne niesolone)
Przygotowanie:
Przygotowanie babeczek jest niezwykle proste. Wystarczy przygotować dwie miseczki. W jednej ugnieść banana i wymieszać z mokrymi składnikami, a w drugiej przesiać suche składniki i dodać je do mokrych. Posiekane orzechy wsypujemy na końcu i mieszamy łyżką.
Masę przelewamy do natłuszczonej formy lub do papilotek do wysokości 3/4.
Pieczemy w 175 stopniach przez 30 minut.
Studzimy i dekorujemy według uznania.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz