poniedziałek, 14 marca 2016

Smarowidło z bakłażana i suszonych pomidorów




Są dni kiedy lubimy zjeść coś niebanalnego na kanapce.
Dzisiejsza propozycja to fajny dodatek na kanapki, ale również do bagietki jako mini kanapeczki na imprezie. Sprawdza się świetnie. 
Może nie wygląda, ale z pewnością smakuje :)



Składniki:

1bakłażan
słoiczek suszonych pomidorów
2 ząbki czosnku
czerwona cebula
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
sól/pieprz
bazylia 





Przygotowanie:

Bakłażana kroimy w plastry i przekrajamy w ósemki ( nie solimy).
Wrzucamy na rozgrzana patelnię z oliwą i podsmażamy.
Kroimy drobno czosnek, cebulę i pomidory suszone. Czosnek i cebule dodajemy do bakłażana i smażymy ok 3 minut. Całość łączymy z suszonymi pomidorami i koncentratem. Doprawiamy do smaku. Podajemy jako dodatek do kanapek, kanapeczek.

Smacznego :) 


 

1 komentarz:

  1. fajne! ciekawe, czy pasowałoby jako dodatek do mięs.

    OdpowiedzUsuń