piątek, 10 kwietnia 2015

Kolorowa sałatka wiosenna z cieciorką i jajkiem



Z racji tego, że za oknami świeci piękne wiosenne słońce, to i na talerzach zawitały kolory.
Bezmięsna, ale sycąca.
Bardzo fajna na śniadanie lub na lunch.
Pamiętajmy, że jajko daje dużo energii :)



Składniki:


puszka cieciorki
3 jajka
pół czerwonej papryki
pół puszki kukurydzy
cebula
garść rukoli
1/3 ogórka zielonego
pieprz, sól
2 łyżki oliwy
suszone chilli

 



Przygotowanie:


Gotujemy jajka na twardo. Odstawiamy do przestudzenia.
Cieciorkę i kukurydzę wysypujemy na durszlak do odsączenia.
Papryke myjemy i kroimy drobno.
Cebule obieramy i kroimy w piórka. Lekko solimy.
Ogórka nie obieramy, kroimy w plasterki. Wszystkie warzywa razem z rukola przekładamy do miseczki i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz polewamy oliwą wymieszana z suszonym chilli. Jeszcze raz delikatnie łączymy składniki.
 Obieramy jajka i dokładamy do sałatki.

Bardzo fajnie smakuje z dodatkiem bruschetty :)

Smacznego :)



1 komentarz: