Zdrowy deser nie musi być mdły i mało słodki. Domowy deser może być równie pyszny jak ten, który kupimy gotowy w sklepie. Ba! Może być lepszy i dodatkowo wiesz co w nim się znajduje :)
Spróbuj zrobić własne monte :)
Składniki (3 porcje):
100g kaszy jaglanej (przed ugotowaniem)
1 dojrzały banan
2 łyżeczki naturalnego kakao
300ml mleczka kokosowego
3 łyżki masła orzechowego bez soli
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną gotujemy bez soli do miękkości. Studzimy. Wykładamy ją do miski razem z mleczkiem kokosowym, bananem i masłem orzechowym. Wszystkie składniki blendujemy (ewentualnie do smaku można dodać odrobinę miodu, ale uważam że jest to niepotrzebne). Masę dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy kakao i łyżką dokładnie mieszamy.
Białą i czarna masę na przemian wykładamy do przygotowanych naczyń i odstawiamy do lodówki na około godzinę.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz