Zupek chińskich nie jadam, ale makaron z zupek można wykorzystać na kilka sposobów.
Spróbujcie :)
Składniki:
Makaron z 2 zupek chińskich
1/2 puszka kukurydzy
duża marchewka
1/2 brokuła
1 czerwona papryka
1 cebula
20 g parmezanu
20dag żółtego sera
2 łyżki śmietany
1/2 łyżeczka suszonej bazylii i ziół prowansalskich
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Makaron zalewamy wodą według przepisu na opakowaniu. Czekamy do spęcznienia.
Marchewkę obieramy i kroimy w plastry. Gotujemy we wrzącej osolonej wodzie razem z brokułem przez 8 minut. Paprykę oczyszczamy z pestek i kroimy drobno w kostkę wraz z obraną cebulą.
Przestudzony makaron, odcedzone warzywa, paprykę i kukurydzę wkładamy do naczynia żaroodpornego. Ścieramy żółty ser, dodajemy śmietanę, przyprawy i dokładnie mieszamy. Zapiekankę wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na 15 minut. Posypujemy parmezanem i ponownie wstawiamy
do piekarnika na 5 minut.
do piekarnika na 5 minut.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz