Bakłażan, cukinia, śmietanka i kurki = obia d idealny.
Przy tej jesiennej propozycji dodałabym tylko jedno, pamiętajcie, żeby zjeść dokładkę ;)
Składniki:
1 bakłażan
1 duża cukinia
2 marchewki
1 cebula
1 jajko
5 łyżek mąki
sól i pieprz do maku
świeża bazylia
po 1/2 łyżeczki - zioła prowansalskie, papryka słodka, papryka ostra
Przygotowanie:
Marchewki oraz cebulę obieramy i myjemy razem z bakłażanem i cukinią. Wszystkie warzywa ścieramy na tarce na grubych oczkach do miski. Wbijamy jajko i wsypujemy mąkę. Mieszamy i
doprawiamy do smaku świeżą bazylią i przyprawami.
doprawiamy do smaku świeżą bazylią i przyprawami.
Patelnię rozgrzewamy z odrobiną oleju i smażymy placki z obu stron do zarumienienia.
Podajemy z SOSEM KURKOWYM.
Smacznego :)
apetyczne:)
OdpowiedzUsuń