Ostatnio masło orzechowe króluje u mnie na stole.
Pomyślałam sobie, że najprostszą przekąską śniadaniową jest po prostu kanapka z masłem i bananem.
A Wy jak zjadacie masło orzechowe?
Przepis na domowe masło orzechowe znajdziecie --> TUTAJ
Składniki:
300g orzeszków ziemnych
łyżeczka miodu naturalnego
opcjonalnie sól morska
banan
kromki chleba
Przygotowanie:
Orzeszki wsypujemy do blendera i miksujemy do uzyskania odpowiedniej
konsystencji (po kilku minutach konsystencja robi się bardziej płynna),
co jakiś czas zbierając łyżką do środka to co osadza się na
krawędziach.
Pod koniec miksowania dodać miód (sól morską, również, jeżeli lubicie).
Chleb kroimy w kromki ( ja najbardziej lubię przylepkę).
Smarujemy go masłem i przykrywamy pokrojonym w plasterki bananem.
Smacznego :)
nie ma to jak domowe masło orzechowe!
OdpowiedzUsuńUwielbiam! Choć bardziej polecam połączenie masła orzechowe z jabłkiem! :)
OdpowiedzUsuńhttp://rankiemwszystkolepsze.blogspot.com/