Jedna z moich ulubionych ryb idealnie
wpasowuje się w świąteczny nastrój i w połączeniu z pyszną
paprykową salsą, pasuje do stołu wypełnionego po brzegi
pysznościami.
Składniki:
300g polędwicy z dorsza (2 porcje)
2 plastry cytryny
sól + pieprz
łyżka masła
czerwona papryka
pomidor
1/2 cebuli
łyżeczka oliwy
łyżeczka natki pietruszki
łyżeczka soku z cytryny
Przygotowanie:
Polędwice solimy i pieprzymy z obu
stron. Wykładamy je na folii z masłem i plasterkiem cytryny.
Szczenie zakrywamy rybę i wkładamy do
rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na 20 minut.
W tym czasie podpiekamy również
paprykę.
Po przestudzeniu kroimy w kostkę
paprykę, pomidora oraz cebulę. Mieszamy z natką pietruszki, sokiem
z cytryny oraz oliwą. Przyprawiamy do smaku.
Podajemy razem z rybą.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz