wtorek, 28 czerwca 2016

Ślimaki z nutellą i cynamonem








Na słowa "zjadłabym/dłbym coś słodkiego", które padają w najmniej oczekiwanych momentach, a my nie mamy nic pod ręką zaczynamy się zastanawiać, czy w szafce przypadkiem czegoś nie zachomikowaliśmy ;)
Sposobem na pustki w szafkach są 3 składniki - ciasto francuskie, nutella i cynamon.
Spróbujcie :)










Składniki:


płat ciasta francuskiego
nutella (wg uznania)
2 łyżeczki cynamonu
ewentualnie brązowy cukier w kryształkach do oprószenia 











Przygotowanie:


Ciasto francuskie rozwijamy na blasze. Smarujemy warstwą nutelli całą jego powierzchnię. Posypujemy cynamonem i wzdłuż długiego boku zwijamy. Kroimy na małe ciastka i wstawiamy do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika na 18-20 minut. Po wyjęciu możemy posypać brązowym cukrem.Z kawą smakuje idealnie :)

Smacznego :)




2 komentarze:

  1. Wygląda bardzo apetycznie! :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nutella- ta ja już biorę kilka sztuk takich ślimaczków.

    OdpowiedzUsuń