środa, 22 czerwca 2016

Arbuzada, czyli jak schłodzić się w upalne dni





W upalne letnie dni myślimy o tym jak znaleźć chłodny cień nad wodą z zimnym drinkiem w dłoni.
Arbuz to wdzięczny owoc, który mimo, że nie zawiera wielu witamin i minerałów to jednak w ponad 90% składa się z wody.
Idealnie nadaje się do koktajli alkoholowych, jak również tych orzeźwiających, które alkoholu nie posiadają.
Spróbujcie :)









Składniki (3 porcje):


1/4 arbuza
1 szklanka soku z jabłek (mogą być kwaśne)
1/2 limonki
kostki lodu
Opcjonalnie ulubiony alkohol (idealnie pasuje tu wódka smakowa z arbuza i mięty lub z żurawiny)









Przygotowanie:


Arbuza oczyszczamy z pestek i wrzucamy do blendera z sokiem jabłkowym. Całość miksujemy.
Do szklanek wsypujemy kostki lodu oraz wkładamy pokrojoną limonkę. Zalewamy całość miksem arbuza i jabłka. 
Uwaga! wciąga :)


Smacznego :)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz