Natka pietruszki to nie tylko zapach, który dodajemy do zup i potraw, ale przede wszystkim porcja wielu witamin i minerałów. Jest bogata w witaminy A i C, a przy tym poprawia pracę jelit, nadaje świeżość cerze oraz działa pozytywnie na wzrok.
Połączenie wszystkich składników tego koktajlu może zaskakiwać i budzić skrajne emocje, ale efekt smakowy jest nie do opisania. Jestem mega pozytywnie zaskoczona :) Może i Wam posmakuje :)
Spróbujcie :)
Składniki (na 3 porcje):
1/4 średniego arbuza
duży pęczek natki pietruszki
2 miękkie kiwi
szklanka soku z jabłek (najlepiej świeżo wyciśnięty)
Przygotowanie:
Z jabłek wyciskamy sok (może być także gotowy 100%).
Arbuza oczyszczamy z pestek, kiwi obieramy, a natkę pietruszki myjemy ( nie musimy jej siekać). Wszystkie składniki umieszczamy w dzbanku miksera. Miksujemy i wlewamy do szklanek.
Bardzo dobrze smakuje podawany z kostkami lodu.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz