piątek, 8 listopada 2013

Tuńczyk z makaronem penne


Z racji tego, że dziś piątek i że lubię ryby, moja propozycja to tuńczyk z makaronem penne :)
Smacznie i pachnąco ;)

Składniki:

puszka tuńczyka w sosie własnym

ok 10 oliwek
2 pomidory
cebula
ser wędzony
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
oliwa z oliwek
makaron penne
przyprawy (oregano, bazylia, pieprz, sól)

Przygotowanie:

Gotujemy makaron al dente.
Cebulę i pomidory kroimy w drobną kosteczkę. Cebulę podsmażamy na oliwie i dodajemy do niej pomidory. Dusimy. Dodajemy odsączonego tuńczyka oraz koncentrat i smażymy ok 2 minut. Przyprawiamy.

Tuńczyka wykładamy na makaron, dodając przekrojone oliwki i ser wędzony.
Jemy na gorąco, jak i na zimno.

Smacznego :)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz