Z racji tego, że dziś piątek i że lubię ryby, moja propozycja to tuńczyk z makaronem penne :)
Smacznie i pachnąco ;)
Składniki:
puszka tuńczyka w sosie własnym
ok 10 oliwek
2 pomidory
cebula
ser wędzony
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
oliwa z oliwek
makaron penne
przyprawy (oregano, bazylia, pieprz, sól)
Przygotowanie:
Gotujemy makaron al dente.
Cebulę i pomidory kroimy w drobną kosteczkę. Cebulę podsmażamy na oliwie i dodajemy do niej pomidory. Dusimy. Dodajemy odsączonego tuńczyka oraz koncentrat i smażymy ok 2 minut. Przyprawiamy.
Tuńczyka wykładamy na makaron, dodając przekrojone oliwki i ser wędzony.
Jemy na gorąco, jak i na zimno.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz