czwartek, 13 października 2016

Makaron z sosem śmietanowym z łososiem i cukinią





Jestem wielką fanką szybkich dań takie jak to. W ciągu 20 minut możemy być gotowi do tego, aby zasiąść przy stole z rodziną, czy przyjaciółmi.
Jeżeli nie lubicie wędzonego łososia, to sos również dobrze smakuje saute.

Spróbujcie :)








Składniki:


400ml śmietany 18%
1 serek topiony śmietankowy
1 cebula
1/2 cukinii
100g łososia wędzonego
łyżeczka siekanego koperku
łyżeczka soku z cytryny
sól, pieprz 


makaron do podania









Przygotowanie:


Cebule obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Cukinie myjemy i kroimy w plastry przekrojone na pół. Podsmażamy warzywa na odrobinie oliwy. Delikatnie solimy. Wlewamy śmietanę i mieszamy. Dusimy ok 2 minut. Do całości dorzucamy serek, aby całość sosu zgęstniała, łososia, sok z cytryny oraz koperek. Doprawiamy do smaku.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Sos wykładamy na makaron.

Smacznego :)





1 komentarz: