Jestem wielką fanką szybkich dań takie jak to. W ciągu 20 minut możemy być gotowi do tego, aby zasiąść przy stole z rodziną, czy przyjaciółmi.
Jeżeli nie lubicie wędzonego łososia, to sos również dobrze smakuje saute.
Spróbujcie :)
Składniki:
400ml śmietany 18%
1 serek topiony śmietankowy
1 cebula
1/2 cukinii
100g łososia wędzonego
łyżeczka siekanego koperku
łyżeczka soku z cytryny
sól, pieprz
makaron do podania
Przygotowanie:
Cebule obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Cukinie myjemy i kroimy w plastry przekrojone na pół. Podsmażamy warzywa na odrobinie oliwy. Delikatnie solimy. Wlewamy śmietanę i mieszamy. Dusimy ok 2 minut. Do całości dorzucamy serek, aby całość sosu zgęstniała, łososia, sok z cytryny oraz koperek. Doprawiamy do smaku.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Sos wykładamy na makaron.
Smacznego :)
Też lubię takie szybkie dania :)
OdpowiedzUsuń