wtorek, 18 października 2016

Jaglanka z owocami na maślance






Kiedy chcemy zacząć dzień pożywnym i smacznym śniadaniem, powinniśmy go zacząć od owsianki lub jaglanki. Daje nam siłę do działania, jest smaczna z naszymi ulubionymi dodatkami i z pewnością wpłynie pozytywnie na nasze samopoczucie. Lubicie zaczynać dzień od jaglanki? :)









Składniki (na 1 porcję):


1/3 szklanki płatków jaglanych
1/2 szklanki maślanki
ok 2 łyżeczek miodu
owoce według uznania (u mnie gruszka, figi, jeżyny i maliny)









Przygotowanie:

Nie ma nic prostszego, od przygotowania jaglanki na śniadanie. 
W zależności od tego, czy lubimy chrupać jaglane płatki, czy tez lubimy je na miękko, zalewamy w miseczce płatki maślanką. Odstawiamy je na 2 minuty (opcja chrupiąca), lub delikatnie podgrzewamy przez 2 minuty w garnuszku aby zmiękły.
Dodajemy do smaku miód i podajemy z ulubionymi owocami.

Smacznego :) 








 

2 komentarze:

  1. Piękne zdjęcia :) Aż chce się jeść ! Spodobało mi się tutaj na blogu, zostaje :)

    OdpowiedzUsuń