Tak niewiele trzeba, aby cieszyć oko ślicznymi słodkimi różyczkami :)
Powiem Wam, że dają tyle samo radości dorosłym jak i dzieciom :)
Uwaga! Bardzo proste w wykonaniu :)
Składniki:
płat ciasta francuskiego
3 jabłka
miód łyżeczka cynamonu
odrobina masła
Przygotowanie:
Ciasto francuskie rozwijamy, przecinamy wzdłuż krótszej linii na paski ok 5 cm.
Smarujemy całość miodem i posypujemy cynamonem.
Jabłka przecinamy na pół i usuwamy gniazda nasienne.
Kroimy w cieniutkie plasterki i układamy wzdłuż posmarowanego paska (do połowy szerokości). Wolną częścią szerokości paska z ciasta przykrywamy jabłka i rolujemy (robimy ślimaka).
Układamy w foremkach na muffinki, wcześniej posmarowanych masłem.
Pieczemy w rozgrzanym do 175 stopni piekarniku przez ok 25 minut (do zarumienienia).
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz