piątek, 23 września 2016

Miodowo- jabłkowe różyczki






Tak niewiele trzeba, aby cieszyć oko ślicznymi słodkimi różyczkami :)
Powiem Wam, że dają tyle samo radości dorosłym jak i dzieciom :)

Uwaga! Bardzo proste w wykonaniu :)








Składniki:


płat ciasta francuskiego
3 jabłka
miód łyżeczka cynamonu
odrobina masła




  
  



Przygotowanie:


Ciasto francuskie rozwijamy, przecinamy wzdłuż krótszej linii na paski ok 5 cm.
Smarujemy całość miodem i posypujemy cynamonem.
Jabłka przecinamy na pół i usuwamy gniazda nasienne.
Kroimy w cieniutkie plasterki i układamy wzdłuż posmarowanego paska (do połowy szerokości). Wolną częścią szerokości paska z ciasta przykrywamy jabłka i rolujemy (robimy ślimaka).
Układamy w foremkach na muffinki, wcześniej posmarowanych masłem. 
Pieczemy w rozgrzanym do 175 stopni piekarniku przez ok 25 minut (do zarumienienia).

Smacznego :)  




 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz