poniedziałek, 11 kwietnia 2016

Kremowy sos z mascarpone z pieczonym schabem i makaronem orkiszowym






Serek mascarpone to idealny składnik do mas, deserów, serników. Jest również bardzo smaczną bazą do dań wytrawnych.Nie bójmy się go łączyć z kurczakiem, indykiem czy schabem. Ten ostatni jest u mnie tematem przewodnim dzisiejszego przepisu.
Słodkawy smak mascarpone, połączony z aromatyczną bazylią i pietruszką przypada do gustu także dzieciom :)
Spróbujcie:)








Składniki:

 
20dag pieczonego schabu
duża cebula 
pęczek pietruszki
łyżeczka bazylii 
sól, pieprz

makaron orkiszowy








Przygotowanie:



Schab kroimy w drobna kosteczkę. Podsmażamy na oleju słonecznikowym. Cebulę kroimy w piórka i po zarumienieniu mięsa, dorzucamy ją do podduszenia. Serek mascarpone łączymy ze schabem, doprawiamy do smaku i posypujemy posiekaną pietruszka i bazylią.
Podajemy z makaronem.

Smacznego :)






 

1 komentarz:

  1. Pięknie wiosenne zdjęcia! :) Połączenie składników bardzo oryginalne :)

    OdpowiedzUsuń