Serek mascarpone to idealny składnik do mas, deserów, serników. Jest również bardzo smaczną bazą do dań wytrawnych.Nie bójmy się go łączyć z kurczakiem, indykiem czy schabem. Ten ostatni jest u mnie tematem przewodnim dzisiejszego przepisu.
Słodkawy smak mascarpone, połączony z aromatyczną bazylią i pietruszką przypada do gustu także dzieciom :)
Spróbujcie:)
Składniki:
20dag pieczonego schabu
duża cebula
pęczek pietruszki
łyżeczka bazylii
sól, pieprz
makaron orkiszowy
Przygotowanie:
Schab kroimy w drobna kosteczkę. Podsmażamy na oleju słonecznikowym. Cebulę kroimy w piórka i po zarumienieniu mięsa, dorzucamy ją do podduszenia. Serek mascarpone łączymy ze schabem, doprawiamy do smaku i posypujemy posiekaną pietruszka i bazylią.
Podajemy z makaronem.
Smacznego :)
Pięknie wiosenne zdjęcia! :) Połączenie składników bardzo oryginalne :)
OdpowiedzUsuń