środa, 13 maja 2015

Caprese, czyli bazylia, mozzarella i pomidor w rolach głównych



Połączenie idealne <3>
Kto by pomyślał, że tak prosta sałatka może być tak wielkim afrodyzjakiem dla wielu podniebień.
Delikatne smaki w aromatycznym towarzystwie świeżej bazylii sprawią, że stanie się idealną propozycją na lunch, czy dla gości.
Caprese można podawać z pesto lub octem balsamicznym, ale ja zdecydowanie wolę delikatny smak dobrej oliwy ze świeżo zmielonym pieprzem oraz bazylią suszoną oraz świeżą:)




 Składniki:

20dag mozzarelli
2 duże dobre pomidory (ja użyłam rzymskich)
garść świeżej bazylii
suszona bazylia
pieprz
łyżeczka oliwy





Przygotowanie:

Mozzarellę oraz pomidory kroimy w plastry i na przemian układamy na talerzu.
posypujemy listkami świeżej umytej bazylii, bazylią suszoną oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Polewamy dobrą oliwą i konsumujemy.

Niebo w gębie ;)




1 komentarz:

  1. Pomidorek to coś co uwielbiam, zresztą jak wiele innych smakowitości :P

    OdpowiedzUsuń