piątek, 9 marca 2018

Kaszotto z kurczakiem i cukinią (z rosołu)





Już wielokrotnie wykorzystywaliśmy kurczaka, na bazie którego gotowaliśmy zupę.
Pierwszy raz jednak łączymy go z kaszą i cukinią. W bardzo szybkim czasie i w bardzo apetycznym wydaniu możemy przygotować obiad na kolejny dzień.
Smacznego :)






Składniki:

20dag kaszy jęczmiennej
kurczak z rosołu
średni cukinia
duża cebula
ok litra bulionu warzywnego
pieprz świeżo zmielony
1/2 łyżeczki suszonej bazylii 
łyżka masła






Przygotowanie:

Ugotowanego kurczaka z rosołu porcjujemy na niewielkie kawałki. Podsmażamy z pokrojoną w piórka cebulą na patelni z roztopionym masłem.
Cukinię myjemy i kroimy w kostkę. Wykładamy ją na patelnię razem z kaszą i zalewamy 1/2 bulionu. Przykrywką zakrywamy patelnię od czasu do czasu mieszając. W międzyczasie podlewamy składniki pozostałym wywarem. Kiedy całość wyparujemy doprawiamy kaszotto świeżo zmielonym pieprzem oraz bazylią. 

Smacznego :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz