Już za kilka dni Wielkanoc. Na naszych świątecznych stołach podczas śniadania, główną rolę odegrają jajka. Przyrządzamy je na wiele sposobów, a moim ulubionym jest połączenie smaku wędzonego łososia posypanego szczypiorkiem.
Składniki:
5 ugotowanych na twardo jajek
100g wędzonego łososia
pęczek szczypiorku
łyżka jogurtu naturalnego
pieprz
do podania:
2 garści rukolo
2 rzodkiewki
1/3 zielonego ogórka
Przygotowanie:
Ugotowane jajka kroimy na pół. Usuwamy żółtka i wrzucamy je do miseczki. Wędzonego łososia porcjujemy i dodajemy do żółtek. Miksujemy z łyżką jogurtu. Mielimy pieprz i doprawiamy nim masę. Na dużym talerzu układamy rukolę, pokrojone w plastry ogórek oraz rzodkiew. Puste miejsca w białkach wypełniamy łyżeczką przygotowanego łososiowego farszu, układamy na talerzu i posypujemy posiekanym drobno szczypiorkiem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz