czwartek, 31 sierpnia 2017

Tosty francuskie z pikantną makrelą i bazylią






31 sierpień - zawsze kojarzył mi się z ostatnim dniem wakacji. Ten rok płatał figla i mamy przed sobą jeszcze kilka dni wakacji. Korzystajmy z tego i zróbmy pyszne, syte śniadanie :)






Składniki:

1 jajko
5 listków bazylii
łyżeczka mozzarelli (startej)
3 kromki chleba tostowego
2 łyżki mleka
sól, pieprz do smaku
słoiczek pikantnej makreli (u mnie #SEKO)
łyżka masła



   


Przygotowanie:

Jajko wrzucamy do miseczki i roztrzepujemy z mlekiem, solą i pieprzem. Rwiemy na małe kawałki bazylię i dodajemy do jajka. Masło rozgrzewamy na patelni. Tosty z obu stron obtaczamy w jajku i wykładamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy z obu stron do zarumienienia.
Wykładamy na talerz, nakładamy makrelę, posypujemy mozzarelą i świeżą bazylią.


Smacznego :) 








 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz