poniedziałek, 28 sierpnia 2017

Jajecznica ze szczypiorkiem i kurkami




Jest poniedziałek, a ja znowu myślę o weekendzie, leniwym śniadaniu z Rodziną i pysznościach na talerzu. Korzystając z sezonowych okazji, nie może zabraknąć na talerzu jajecznicy z kurkami i ziołami..
Jadacie? :)






Składniki ( dla 3 osób):

6 jajek
średnia cebula
30 dag kurek
kawałek ulubionej kiełbasy 
szczypiorek
łyżeczka ziół prowansalskich
świeżo zmielony pieprz + sól
2 łyżki masła





Przygotowanie:

Kurki oczyszczamy i suszymy. 
Masło rozgrzewamy na patelni. Wrzucamy na nie kurki i obsmażamy ok 5 minut. Siekamy cebulę, solimy i dodajemy do grzybów. Razem z pokrojoną kiełbasą smażymy chwilę do zarumienienia.
Rozbijamy jajka. Ścinamy jajecznicę i posypujemy ją posiekanym szczypiorkiem. Przyprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.

Najlepiej smakuje z Rodziną :)











 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz