piątek, 14 kwietnia 2017

Sałatka z jajkiem i szynką szwardzwaldzką




Nie wyobrażam sobie świąt bez jajek, a przyjęć bez sałatek. Taka jajeczna sałatka jest dobra na Wielkanoc, ale także jako pyszny dodatek do spotkania ze znajomymi.
Spróbujcie :)






Składniki:

opakowanie szynki szwardzwaldzkiej
pęczek szczypiorku
4-5 ogórków kiszonych
3 jajka ugotowane na twardo
10 plastrów ulubionego żółtego sera
pieprz 
Opcjonalnie sól



 


Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo. Szczypiorek drobno siekamy razem z ogórkami. Szynkę oraz ser rwiemy na mniejsze kawałki. 
Jajka po ugotowaniu kroimy w plastry. Wszystkie składniki układamy warstwowo i posypujemy świeżo zmielonym pieprzem.
Podajemy z majonezem lub jogurtem naturalnym.

Smacznego :)




 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz