Zaczyna się moja ulubiona pora roku, kiedy wszystko wkoło jest już zielone, na targu można
dostać pyszne nowalijki oraz sezonowe owoce.
dostać pyszne nowalijki oraz sezonowe owoce.
Co jednak, jeżeli w zamrażarce zostały nam po zimie mrożone truskawki?
Mam na to pyszną radę :)
Składniki (4 porcje):
12 bezików
1/2 kg mrożonych truskawek
250g serka mascarpone
1/4 szklanki płatków migdałowych
garść orzechów ziemnych
łyżeczka miodu
łyżka cytryny
1/2 łyżeczki cukru pudru (opcjonalnie)
Przygotowanie:
Beziki łamiemy na kawałki i wykładamy na dno szklaneczek lub pucharków.
Truskawki wykładamy do wysokiego naczynia, wlewamy sok z cytryny, miód i miksujemy na jednolity mus. Mus wykładamy na wcześniej przygotowane bezy.
Serek mascarpone wykładamy do miseczki i razem z cukrem pudrem miksujemy na małych obrotach na gładką masę. Całością przykrywamy truskawki. Posypujemy pucharki posiekanymi orzechami i migdałami.
Najlepiej smakuje schłodzony :)
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz