niedziela, 11 maja 2014

Kompot z rabarbaru i jabłek



Rabarbar kojarzy mi się z wiosna i dzieciństwem, kiedy to mama robiła kompot :)
Dzisiaj zapraszam Was na moją wariację na temat kompotu z rabarbaru :)

Składniki:

5 pałek dojrzałego rabarbaru
2 jabłka
cukier do smaku
5 goździków
 2 litry wody
wyciśnięta cytryna (opcjonalnie)
 
Przygotowanie:

Rabarbar kroimy w kostkę i zasypujemy cukrem. Odstawiamy na ok 10 minut. W międzyczasie obieramy jabłka i kroimy w ósemki. Jabłka dokładamy do rabarbaru i zalewamy wodą. Gotujemy ok 5 minut. Dodajemy cukier, goździki cytrynę. Domry i na ciepło i na zimno :)

Smacznego :)





Rabarbalove


1 komentarz:

  1. Dziś był u mnie do obiadu. Niemalże identyczny. Idealny i najlepszy o tej porze roku :)

    OdpowiedzUsuń