piątek, 10 lutego 2017

Tosty śniadaniowe z awokado, bekonem i serem





Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia, więc wychodzę z założenia, że powinien nam w takim układzie smakować :) 
W tak chłodne dni warto zjeść coś pożywnego i ciepłego przed wyjściem z domu. 








Składniki (2 tosty):

chleb tostowy 
pół awokado 
pieczony boczek ( 2 plastry)
żółty ser ( 2 plastry)








Przygotowanie:

Aby tosty szybko były gotowe rozgrzewamy opiekacz do kanapek.
W międzyczasie drążymy awokado, krojąc je w grubsze plastry.
kromkę chleba wykładamy żółty ser, boczek oraz pokrojone plastry awokado. 
Przykrywamy druga kromką chleba.
Zapiekamy w opiekaczu.

 Smacznego :)




 

2 komentarze:

  1. Już nie pamiętam kiedy jadłam tosty na śniadanie.. chyba warto przypomnieć sobie ich smak :D

    OdpowiedzUsuń
  2. proste,smaczne to lubię:)

    OdpowiedzUsuń