czwartek, 12 lutego 2015

Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem


Dzisiaj jest Tłusty Czwartek, ale chciałam złamać jakoś ten kanon pysznych pączków, chrustów delikatnych jak mgiełka i pachnących obwarzanków...
Jakiś przepis na te pyszności z pewnością się u mnie pojawi, ale dziś chciałabym Wam przedstawić coś lekkiego do piątkowej porannej bułeczki :)


Składniki:

250g półtłustego lub chudego sera białego
łyżka śmietany 12%
5 niedużych rzodkiewek
pęczek szczypiorku
sól, pieprz






Przygotowanie:

Szczypiorek i rzodkiewkę myjemy.
Ser przekładamy do miseczki i rozdrabniamy.
Szczypior drobno siekamy i lekko solimy. Rzodkiewkę przekrajamy na pół i kroimy w cienkie plastry.
Warzywa dodajemy do sera. Mieszamy.
Dokładamy śmietanę. 
Doprawiamy solą i pieprzem i ponownie dokładnie mieszamy.
Ja lubię jeść na świeżej bułeczce lub po prostu prosto do buzi :)


Smacznego :)

2 komentarze:

  1. mój ulubiony zestaw sniadaniowy :) pycha

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja dodaje jeszcze ciut papryki słodkiej :)

    OdpowiedzUsuń