poniedziałek, 20 października 2014

Dip/sos z czerwonej fasoli






Dip z czerwonej fasoli można robić na wiele sposobów.
Podawać na zimno do zakąsek, ciepłych placków (jak u mnie), chipsów i innych, lub z dodatkiem mięs np do makaronów.
Zdecydowanie idealny na przyjście niespodziewanych gości - gotowy w 3 minuty :)
Jest sycący, smaczny i ma niepowtarzalny smak :)
Zapraszam :)

Składniki:

puszka czerwonej fasoli
duża cebula
pietruszka
2 ząbki czosnku
sól,pieprz
papryka ostra, chilli
łyżeczka oliwy
 

Przygotowanie:

Fasolę, czosnek i pokrojona cebulę umieszczamy w blenderze i miksujemy. 
Dodajemy oliwę, pietruszkę oraz przyprawy, jeszcze raz dokładnie mieszamy i mamy gotowy sos.
Pychota :)









5 komentarzy:

  1. Nie słyszałam o takim sosie ale wygląda ciekawie.

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam takie dipy :) świetnie pasują do paluszków ziemniaczanych ... no szybko je się robi :))

    OdpowiedzUsuń
  3. Ciekawy pomysł :-) tylko później uciekać z domu (takie zapachy) :P

    OdpowiedzUsuń
  4. Zrobilam przed momentem z mysla, ze uzyje do nachos, ale z podanych skladnikow sos wyszedl bardzo gesty i wcale nie smaczny :/

    OdpowiedzUsuń