Dip z czerwonej fasoli można robić na wiele sposobów.
Podawać na zimno do zakąsek, ciepłych placków (jak u mnie), chipsów i innych, lub z dodatkiem mięs np do makaronów.
Zdecydowanie idealny na przyjście niespodziewanych gości - gotowy w 3 minuty :)
Jest sycący, smaczny i ma niepowtarzalny smak :)
Zapraszam :)
Składniki:
puszka czerwonej fasoli
duża cebula
pietruszka
2 ząbki czosnku
sól,pieprz
papryka ostra, chilli
łyżeczka oliwy
Przygotowanie:
Fasolę, czosnek i pokrojona cebulę umieszczamy w blenderze i miksujemy.
Dodajemy oliwę, pietruszkę oraz przyprawy, jeszcze raz dokładnie mieszamy i mamy gotowy sos.
Pychota :)
Nie słyszałam o takim sosie ale wygląda ciekawie.
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie dipy :) świetnie pasują do paluszków ziemniaczanych ... no szybko je się robi :))
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł :-) tylko później uciekać z domu (takie zapachy) :P
OdpowiedzUsuńAż tak źle nie było :P
UsuńZrobilam przed momentem z mysla, ze uzyje do nachos, ale z podanych skladnikow sos wyszedl bardzo gesty i wcale nie smaczny :/
OdpowiedzUsuń