piątek, 25 kwietnia 2014

Makaron z tuńczykiem


Piątek, piatunio :)
Tuńczyk się kłania :)
Duży plus - szybko i smacznie :)

Składniki:

20dag makaronu
puszka tuńczyka w sosie własnym
1 cebula
puszka pomidorów krojonych
łyżeczka koncentratu pomidorowego
pół papryki czerwonej
natka pietruszki
kiełki do posypania
sól, pieprz, bazylia
20dag żółtego sera

Przygotowanie:

Makaron gotujemy al dente.

Paprykę i cebule drobno kroimy. Dusimy przez 5 minut w garnuszku. Dodajemy tuńczyk z sosem, pomidory i od czasu do czasu mieszając dusimy kolejne 5 minut. Dodajemy koncentrat, pietruszkę i przyprawy.

Sos wykładamy na makaron, posypujemy startym żółtym serem i kiełkami.

SMACZNEGO :)





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz