czwartek, 16 lipca 2020

Lekka sałatka z tuńczykiem, awokado i kolendrą




Czasami nie mam ochoty na długie stanie przy garnkach i gotowanie. Zwłaszcza teraz kiedy za oknami jest tak przyjemnie i po prostu człowiek ma ochotę wyjść na powietrze na spacer. W takim układzie potrzebujemy dosłownie 5 minut żeby przygotować taka sałatkę (składniki podane na danie dla 2 osób).
Spróbujcie :)






Składniki:

puszka tuńczyka w sosie własnym
2 średnie ogórki gruntowe
garść świeżej kolendry
1 awokado
1/2 czerwonej cebuli
sok z cytryny
sól+ pieprz do smaku


 



Przygotowanie:

Z tuńczyka odlewamy sos własny i dzieląc go na dwie porcje wykładamy na talerze. Ogórka i awokado obieramy ze skórki i kroimy w plasterki.
Cebulę kroimy w piórka. Kolendrę myjemy i ręcznie rwiemy wykładając na talerze.
Wszystkie składniki polewamy sokiem z cytryny i posypujemy według uznania solą i pieprzem.
Takie proste i takie smaczne.

Smacznego :)


 
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz