Piątek - weekendu początek :)
Z racji tego, że u mnie w domu w piątki nie jada się mięsa, łososiowo dzień witamy :)
Zdrowo i smacznie - polecam.
Fajna na przekąskę w pracy, ale również na wczesna kolację w domu lub lekki obiad.
Składniki:
150g wędzonego łososia (u mnie z czarnym pieprzem)
100g sera pleśniowego camembert
100g sera Feta
czerwona papryka
150g szpinaku świeżego Baby
pieprz
oliwa
pół łyżeczki soku z cytryny
Przygotowanie:
Szpinak myjemy i osuszamy.Wykładamy na talerze.
Paprykę kroimy w plastry. Ser feta drobimy i razem z papryką również układamy na talerzach.
Ser pleśniowy przecinamy w plastry.
Łososia wykładamy na wierzch (ręcznie rwiemy).
Przygotowane składniki skrapiamy przygotowaną oliwą (2-3 łyżki), wymieszana z sokiem z cytryny oraz pieprzem.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz