sobota, 21 września 2019

Chrupaki "cheetos'y", czyli chipsy z tortilli




Mistrzostwa Europy w piłce siatkowej w pełni, więc pomyślałam, że można coś do oglądania pochrupać :) Ba! Można je pochrupać do meczu, filmu, czy zabrać w pudełeczku do pracy...uwaga wciągają :)
Robiłam je w dwóch wersjach - z parmezanem oraz z mozzarellą i zdecydowanie obie wersje polecam, także nie przejmujcie się zamiennikami :)







Składniki:

2 płaty tortilli pszennej
2 łyżki oliwy
1/2 szklanki parmezanu lub mozzarelli w wiórkach
2 łyżeczki ziół prowansalskich 







Przygotowanie:

Placki tortilli kroimy nożem na około 16 części (tniemy placek jak pizzę ). Placki układamy na formie wyłożonej papierem śniadaniowym. Smarujemy każdy placek pędzelkiem oliwą i posypujemy serem oraz ziołami prowansalskimi. Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy chrupaki przez około 10 minut (do zarumienienia).
Pysznie smakują same, pysznie smakują z ulubionymi dipami.

Smacznego :) 



 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz