poniedziałek, 18 lipca 2016

Mega czekoladowe babeczki z malinami i czarną porzeczką (brownie)





Jeżeli lubicie brownie, jeżeli nie boicie się, że czekolada ogarnie Was w 100% i pochłonie malinowo- porzeczkowym szaleństwem to zdecydowanie pokochacie te babeczki.
Proste w wykonaniu, znikają w oka mgnieniu i to jest ich największą wadą ;)
Jedynym pozytywem jest to, że proporcje pozwalają nam na zrobienie 20-22 sztuk co wydłuża odrobinę ich istnienie.
Spróbujcie :)








Składniki:


335g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
3 jajka
300ml śmietany 18%
150ml jogurtu naturalnego
90g drobnego białego cukru
110g drobnego cukru brązowego
120ml oleju
3 łyżki kakao
150g gorzkiej czekolady (1,5 tabliczki)
1,5 szklanki malin
szklanka czarnej porzeczki








Przygotowanie:


Przygotowujemy dwie miski.W jednej umieszczamy wszystkie suche składniki, a do drugiej wlewamy wszystkie mokre ( po uprzednim roztarciu jajek). Produkty mieszamy, a kiedy się połączą wlewamy mokre składniki do suchych i mieszamy do połączenia łyżką.
Czekoladę drobno łamiemy i razem z umytymi, wysuszonymi owocami dodajemy do masy.
Do formy na muffinki wkładamy papilotki i do 2/3 wysokości wkładamy ciasto.
Pieczemy w rozgrzanym do 190 stopni piekarniku przez 25-27 minut.

Smacznego :) 




1 komentarz:

  1. Na takie muffinki nie trzeba mnie wcale namawiać :). Pochłonę kilka naraz :D

    OdpowiedzUsuń