wtorek, 5 lipca 2016

Jaglany koktajl malinowy





Produkty jaglane możemy wykorzystywać do przygotowania pysznego obiadu, deseru, ale przede wszystkim do stworzenia pożywnego śniadania, czy też drugiego śniadania.
Idąc tym tropem i tropem aury za oknem, możemy wykorzystać je do przygotowania pysznego i pożywnego koktajlu z sezonowvh owoców.
Maliny to smaczne i niezwykle wartościowe owoce. Są źródłem potasu, magnezu, żelaza i wapnia oraz wielu witamin, które wspomagają nasz organizm w prawidłowym funkcjonowaniu.
Spróbujcie :)








Składniki (2 porcje):


150g malin
szklanka mleka
łyżeczka soku z limonki
5 łyżeczek płatków jaglanych (błyskawiczne)
 łyżeczka miodu








Przygotowanie:


Płatki jaglane  umieszczamy w blenderze i zalewamy mlekiem, pozostawiając je na około 5 minut do namoknięcia.
W tym czasie myjemy maliny. Owoce, sok z limonki oraz miód wkładamy do jaglanego mleka i wszystko miksujemy. Przelewamy do szklanek. 
Najlepiej smakuje schłodzone.


Smacznego :) 




1 komentarz: