sobota, 24 stycznia 2015

Sałatka gruszkowa z serem pleśniowym na rukoli z sosem balsamicznym



 Coś do pochrupania :)
Dzisiejsza propozycja to miszmasz smaków: słodki -kwaśny - delikatny.
Spróbujcie :)



Składniki:

gruszka,
garść rukoli
10 czarnych oliwek
opakowanie sera pleśniowego naturalnego
2 łyżki octu balsamicznego
łyżka miodu
pieprz






Przygotowanie:

Umytą rukolę wykładamy na talerz.
Gruszkę obieramy, przekrajamy na pół i kroimy połówki w plasterki.
Oliwki kroimy na pół a ser pleśniowy w ósemki.
Ser, oliwki oraz gruszkę wykładamy na rukolę.
Do miseczki wlewamy ocet balsamiczny oraz miód. Mieszamy.
Sosem skrapiamy składniki wyłożone na talerzu i pieprzymy świeżo zmielonym pieprzem.

Smacznego :)




2 komentarze:

  1. Pyszne połączenie smaków :)

    OdpowiedzUsuń
  2. A do takiej sałatki kieliszek dobrego wina :) Wieczór zaplanowany :)

    OdpowiedzUsuń