środa, 25 czerwca 2014

Sałatka wiosenna z rukolą



Przyszedł czas kiedy najlepsze produkty można znaleźć w ogródku mojej Mamy :)
Dzisiaj w roli głównej rukola.
Bardzo lekka propozycja i do obiadu i do pochrupania bez innych dodatków.
Zapraszam.

Składniki:

 liście rukoli
sałata
5 rzodkiewek
3 pomidory
ogórek
szczypiorek
oliwa ok 3-4 łyżek
sól, pieprz
bazylia, zioła prowansalskie
odrobina soku z cytryny




Przygotowanie:

Wszystkie warzywa umyć i wysuszyć. Szczypiorek drobno posiekać i lekko posolić. Rzodkiewki poprzecinać na pół i pokroić w plasterki. Pomidora pokroić w ósemki, a ogórka w plasterki. Rukolę dodać w całości, a zwykłą sałatę porwać w dłoniach.
Wszystko wymieszać, doprawić do smaku i skropić oliwą wymieszana z cytryną.

Smacznego :)



1 komentarz:

  1. Sałatka jak lubię - dużo zielonego, kropla oliwy - proste i smaczne! :)

    OdpowiedzUsuń