Przedstawiam Wam kolejną pastę, którą robi się banalnie, a smakuje tak, że wyjada sie ją widelcem prosto z miski ;)
Spróbujcie tuńczykowej pasty kanapkowej :)
Składniki:
25dag białego sero półtłustego
puszka tuńczyka w sosie własnym
pęczek szczypiorku
3 jajka
3 średnie ogórki kiszone
sól + pieprz
Przygotowanie:
Przygotowanie pasty najlepiej zacząć od ugotowania jajek na twardo i ich przestudzenia. Kiedy będzie to gotowe, odsaczamy tuńczyka i razem z serem wrzucamy go do miseczki.
Siekamy drobno szczypiorek i delikatnie soląc mieszamy z rybą.
Ogórek i obrane jajko kroimy w drobna kostkę i łączymy z reszta składników. Całość dokładnie ugniatamy, tak aby powstała jednolita masa. Doprawiamy do smaku i jemy :)
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz