środa, 14 sierpnia 2019

Pyszna pasta z tuńczyka - na kanapki





Przedstawiam Wam kolejną pastę, którą robi się banalnie, a smakuje tak, że wyjada sie ją widelcem prosto z miski ;)
Spróbujcie tuńczykowej pasty kanapkowej :)






Składniki:

25dag białego sero półtłustego
puszka tuńczyka w sosie własnym
pęczek szczypiorku
3 jajka
3 średnie ogórki kiszone
sól + pieprz 






Przygotowanie:

Przygotowanie pasty najlepiej zacząć od ugotowania jajek na twardo i ich przestudzenia. Kiedy będzie to gotowe, odsaczamy tuńczyka i razem z serem wrzucamy go do miseczki.
Siekamy drobno szczypiorek i  delikatnie soląc mieszamy z rybą.
Ogórek i obrane jajko kroimy w drobna kostkę i łączymy z reszta składników.  Całość dokładnie ugniatamy, tak aby powstała jednolita masa. Doprawiamy do smaku i jemy :)

Smacznego :) 




 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz