Pomidorki, kto z nas ich nie lubi? Często podawane na śniadanie, do obiadu, na kolację... Czemu by ich nie nadziać i podać np podczas imprezy? Albo jako dodatek do śniadania? :)
Po pierwsze są pyszne, a po drugie bardzo ładnie się prezentują :) Jeżeli jeszcze nie próbowaliście, to koniecznie spróbujcie :)
Składniki:
8-10 pomidorków (im mniejsze tym będą się ładniej prezentować na talerzu)
25 dag białego sera półtłustego
pęczek szczypiorku
łyżka śmietany lub jogurtu naturalnego
sól, pieprz
Przygotowanie:
Pomidorki myjemy i odcinamy im kapturki na górze. Łyżeczką wyjmujemy część miąższu i odstawiamy na bok.
Do miseczki wykładamy ser i mieszamy go z jogurtem lub śmietaną.
Szczypiorek drobno siekamy i solimy. Wsypujemy go do miseczki z serem i pieprzymy świeżo zmielonym pieprzem. Ewentualnie gdyby brakowało soli, możemy lekko dosolić.
Łyżeczką nakładamy farsz do środka wydrylowanych pomidorów i przykrywamy je "czapeczką".
Szybko, smacznie i przede wszystkim ładnie.
Smacznego :)
pomidorki pierwsza klasa :)
OdpowiedzUsuńBardzo, bardzo smaczne oraz pięknie się prezentują na stole;)
OdpowiedzUsuń