czwartek, 8 sierpnia 2019

Nadziewane pomidorki - idealne na śniadanie lub imprezę




Pomidorki, kto z nas ich nie lubi? Często podawane na śniadanie, do obiadu, na kolację... Czemu by ich nie nadziać i podać np podczas imprezy? Albo jako dodatek do śniadania? :) 
Po pierwsze są pyszne, a po drugie bardzo ładnie się prezentują :) Jeżeli jeszcze nie próbowaliście, to koniecznie spróbujcie :)






Składniki:

8-10 pomidorków (im mniejsze tym będą się ładniej prezentować na talerzu)
25 dag białego sera półtłustego
pęczek szczypiorku
łyżka śmietany lub jogurtu naturalnego
sól, pieprz 






Przygotowanie:

Pomidorki myjemy i odcinamy im kapturki na górze. Łyżeczką wyjmujemy część miąższu i odstawiamy na bok.
Do miseczki wykładamy ser i mieszamy go z jogurtem lub śmietaną.
Szczypiorek drobno siekamy i solimy. Wsypujemy go do miseczki z serem i pieprzymy świeżo zmielonym pieprzem. Ewentualnie gdyby brakowało soli, możemy lekko dosolić.
Łyżeczką nakładamy farsz do środka wydrylowanych pomidorów i przykrywamy je "czapeczką".
Szybko, smacznie i przede wszystkim ładnie.

Smacznego :) 





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz