Smarowidło do smarowania i wyjadania prosto ze słoiczka :)
Pachnie pieczoną papryką i wciąga :)
Koniecznie spróbujcie z dodatkiem czarnuszki :)
Składniki:
kostka naturalnego tofu
1/2 papryki
30 dag kaszy jaglanej
pieprz + sól
czarnuszka do podania
Przygotowanie:
Umytą
i pokrojoną w plastry paprykę pieczemy w 220 stopniach przez około
20 minut.
W
tym czasie gotujemy kaszę jaglaną. Studzimy
W wysokim naczyniu
umieszczamy pokrojone tofu oraz przestudzoną paprykę i kaszę.
Wszystkie składniki miksujemy. Przyprawiamy do smaku i posypujemy
czarnuszką.
Smarowidło idealnie
sprawdza się jako dodatek do chleba, ale również, jako gęsty dip.
Smacznego :)
Vege jest pycha :D Polecam każdemu pożywne i do tego smakuje super :)
OdpowiedzUsuń