poniedziałek, 19 lutego 2018

Surówka z kiszonej kapusty





Buraczki przygotowywane na ciepło bezsprzecznie pasują do kotletów mielonych. Tak samą nieodłączną surówka do pary z ryba jest u mnie kiszona kapusta. Pasuje również do wielu innych dań, ale głównie jest u mnie w domu znakiem rozpoznawczym ryby.
Surówka jest prosta w wykonaniu, kwaskowata, aromatyczna i posiada wiele witamin.
Jedzmy Kochani kapustę :)






Składniki:

30dag kiszonej kapusty
marchewka
słodkie jabłko
cebula
łyżka oleju
szczypta soli + cukru
świeżo zmielony pieprz
kilka kropel soku z cytryny






Przygotowanie: 

Kiszoną kapustę odciskamy z nadmiaru soku (nie wyciskamy całości) i przekładamy do miseczki. Jabłko, marchew i cebulę obieramy. Jabłko i marchewkę ścieramy na grubych oczkach tarki. Cebulę drobno siekamy i lekko solimy. Wszystkie składniki mieszamy z olejem, cytryną i doprawiamy do smaku.
Polecam surówkę do ryb i mięs.

Smacznego :)



 

1 komentarz: