piątek, 16 lutego 2018

Łosoś na szpinaku z tortellini





W kilku prostych krokach na pyszna kolację, czy obiad można wyczarować coś naprawdę pysznego. Jednym z takich dań jest właśnie to połączenie łososia, tortellini oraz szpinaku.
Czas przygotowania tego dania to czas gotowania tortellini, czyli nie dłużej, niż 15 minut. Koniecznie spróbujcie :)






Składniki:

100g wędzonego łososia
opakowanie szpinaku baby
cebula czerwona
50g tortellini (u mnie z szynką)
łyżka masła
sól + pieprz
kilka kropel soku z cytryny







Przygotowanie:

Przygotowanie całego dania to czas trwania gotowania tortellini. Gotujemy je według instrukcji na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.
W tym czasie na patelni roztapiamy masło, na którym szklimy posiekana w półplasterki cebulę. Kiedy cebula zmięknie, dokładamy do niej szpinak i powoli obracamy, aż liście "zwiędną". Łososia drobimy i łączymy z warzywami.
Ugotowane, odsączone tortellini mieszamy z całą resztą, skrapiamy sokiem z cytryny i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Smacznego :)




    

6 komentarzy: