Fasolkę szparagową najczęściej jadam jako dodatek do obiadu z bułką tartą podsmażoną na maśle.
Bardzo smaczna opcją jest również połączenie jej z tuńczykiem. W ten sposób możemy przygotować lekki lunch do pracy, czy też pyszną kolację.
Przygotowanie tego dania zajmuje dosłownie 10 minut.
Spróbujcie :)
Składniki:
30 dag fasolki szparagowej (można użyć mrożonej)
20dag tuńczyka w sosie własnym
pieprz + sól
kilka kropli soku z cytryny
Przygotowanie:
Fasolkę szparagową gotujemy około 8-10 minut na parze (możemy również ugotować ją w lekko osolonej wodzie). Odcedzamy ją i kroimy na mniejsze kawałki. Tuńczyka oddzielamy od sosu własnego i drobimy. Oba skłądniki łączymy z odrobiną soku z cytryny i oprószamy świeżo zmielonym pieprzem. Możemy dodać odrobinę soli.
Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz