wtorek, 30 stycznia 2018

Fasolka szparagowa z tuńczykiem





Fasolkę szparagową najczęściej jadam jako dodatek do obiadu z bułką tartą podsmażoną na maśle.
Bardzo smaczna opcją jest również połączenie jej z tuńczykiem. W ten sposób możemy przygotować lekki lunch do pracy, czy też pyszną kolację.
Przygotowanie tego dania zajmuje dosłownie 10 minut.
Spróbujcie :)






Składniki:

30 dag fasolki szparagowej (można użyć mrożonej)
20dag tuńczyka w sosie własnym
pieprz + sól 
 kilka kropli soku z cytryny






Przygotowanie:

Fasolkę szparagową gotujemy około 8-10 minut na parze (możemy również ugotować ją w lekko osolonej wodzie). Odcedzamy ją i kroimy na mniejsze kawałki. Tuńczyka oddzielamy od sosu własnego i drobimy. Oba skłądniki łączymy z odrobiną soku z cytryny i oprószamy świeżo zmielonym pieprzem. Możemy dodać odrobinę soli.

 Smacznego :)




 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz