poniedziałek, 23 czerwca 2014

Sałatka Hawajska



Lekka, idealna na przekąskę w miłym towarzystwie. 
Muszę przyznać, że należę do osób, które nie lubią majonezu (wiem, jestem dziwna :P).
Oryginalna sałatka powinna opierać się na bazie majonezu, ale moja wersja jest lżejsza ze śmietaną.
Pychota :)


Składniki:

ok 20dag polędwicy
puszka kukurydzy
marynowany seler (słoiczek)
posiekana natka pietruszki
3-4 pałeczki selera naciowego
2 łyżki śmietany
szczypta soli i pieprzu


Przygotowanie:

Kroimy drobno natkę pietruszki. Selera marynowanego i kukurydze odcedzamy. Selera naciowego drobno kroimy, razem z polędwicą (w paseczki). Wszystko razem mieszamy i dodajemy śmietanę.
Można delikatnie posolić i popieprzyć (ja pozostawiłam bez przypraw, bo smak był bardzo przyjemny i charakterystyczny).

Smacznego :)




2 komentarze:

  1. Hawajska bez ananasa? Nic nie rozumiem:):)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja też zdecydowanie nie rozumiałam, póki nie spróbowałam :P to przepis od mojej cioci i stwierdzam, że ananas w tej wersji hawajskiej wcale nie jest potrzebny :) Pozdrawiam :)

      Usuń