niedziela, 31 maja 2020

Miętowa herbatka z ananasem i i pigwą w syropie





Maj nas w tym roku z pogodą nie rozpieszcza (oby czerwiec przyniósł jej poprawę). Serwuje Wam zatem pyszną, mega wzmacniającą odporność herbatkę na bazie mięty, owocu ananasa i bogatej w witaminę C pigwy w syropie prosto od ETERNO :)






Składniki (2 szklanki):

2 duże gałązki świeżej mięty
gruby plaster świeżego ananasa
3 łyżki pigwy w syropie + 2 łyżki dodatkowo syropu
wrzątek








Przygotowanie:

Miętę myjemy i osuszamy. Ananasa obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Liście mięty, ananasa oraz pigwę z syropem zalewamy wrzącą wodą i przykrywamy w dzbanuszku na około 5 minut do zaparzenia.
Przelewamy do szklanek i pijemy na zdrowie :)

Smacznego :)








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz