piątek, 4 września 2015

Tagliatelle ze szpinakiem i krewetkami w sosie śmietanowym



Nadchodzą chłodne dni jesienne, a co za tym idzie również i apetyt wzrasta na bardziej sycące, pożywne dania.
Makaron z pysznymi dodatkami, może być świetnym pretekstem do spędzenia wieczoru w miłym towarzystwie znajomych :)

Spróbujcie :)


Składniki: 

Makaron tagliatelle
250 g szpinaku baby
200 g krewetek koktajlowych
2 ząbki czosnku
łyżka soku z cytryny
4 łyżki śmietany 18%
sól, pieprz
oliwa



Przygotowanie:

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy go i polewamy zimną wodą, aby sie nie sklejał.
Krewetki oczyszczamy, myjemy i osuszamy.
Czosnek obieramy i siekamy drobno. Na rozgrzaną patelnię z oliwa wykładamy czosnek i krewetki. Delikatnie je podsmażamy z każdej strony. Dodajemy umyty i osuszony szpinak. Dusimy ok 2-3 minuty i łączymy ze śmietaną. Doprawiamy do smaku sokiem z cytryny, sola i pieprzem.

Podajemy z makaronem.

Smacznego :)



1 komentarz: