niedziela, 6 września 2015

Buła i spóła, czyli śniadanie mistrzów



Bardzo lubię weekendowe śniadania kiedy nigdzie nie trzeba się spieszyć.
Czas na jego zjedzenie to celebrowanie rodzinnych chwil. 
Możliwość do rozmowy o głupotach i uśmiechach na twarzach wszystkich domowników.
Często na to co jest na talerzu, wpływają pomysły i wspólna zabawa w kuchni.
Wy także lubicie spędzać ten czas z Bliskimi?

Na dzisiejszym talerzu wylądowała dobrze nadziana buła :)


Składniki:


4 bułeczki
4 duże jajka
pęczek szczypiorku
pół czerwonej papryki
4 duże plastry szynki
żółty ser (dowolna ilość)
sól, pieprz
pomidorki koktajlowe
masło





Przygotowanie:
 
 
Z bułeczki wycinamy górę, wraz ze środkiem.
Wkładamy kawałek masła, szynkę, kawałki sera oraz część  posiekanego i posolonego szczypiorku i pokrojona w piórka paprykę. Wylewamy na to jajko i posypujemy szczypiorkiem, solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Wstawiamy całość do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na 20-25 minut ( w zależności jak bardzo chcemy mieć ścięte jajko). Podajemy z pomidorkami, lub innymi warzywami.

Smacznego :)
 
 

1 komentarz: